Chemo

Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeenten en intercommunales die hun containerparken ter beschikking stellen. Klik op de foto om het Vergroot de Hoop promotiefilmpje te bekijken.


Geld

Als een particulier zijn taxussnoeisel zelf naar het containerpark brengt, dan doneert Vergroot de Hoop de loonkost die gelijk staat aan het snoeien van de haag. De deelnemende gemeente kiest zelf het goede doel dat kanker bestrijdt. Zo is er sinds de start van Vergroot de Hoop in 2006 al 2,8 miljoen euro gedoneerd aan kankerbestrijding.


Traditie

Vergroot de Hoop heeft al 12 jaar lang taxus ingezameld en sindsdien werd al voor meer dan 2,8 miljoen euro uitgekeerd aan tientallen projecten.

 

Idee

Bedenker van de actie is Bart Van Hulle, die het inzamelen van taxussnoeisel voor chemotherapieën koppelde aan de idee van maximale donatie aan kankerbestrijdingsorganisaties. Intussen bestaat de actie ook al vele jaren in Wallonië en Frankrijk (Couper court au Cancer) en in Nederland (Vergroot de Hoop Nederland).


Partners

Ben jij tuinaannemer en wens je samen met ons de hoop te vergroten? Snoei jij als professioneel veel taxushagen en wens je het taxussnoeisel bij ons aan te leveren? Contacteer ons dan op het nummer 050 40 41 30 of meld je hier aan.