Ivo Mechels vergroot opnieuw de hoop

13 augustus 2016 | Ook dit jaar bracht onze taxusambassadeur Ivo Mechels zijn taxussnoeisel naar het containerpark. Dikke merci om de hoop te vergroten !

Nog tot eind augustus inzameling op het containerpark

11 augustus 2016 | Het doneren van taxus via het containerpark loopt als een trein. Je kan je snoeisel nog naar het containerpark brengen tot eind augustus. Zeker doen! 1 m3 taxussnoeisel = grondstof voor 1 chemotherapie.

IVVO opnieuw van de partij

23 juni 2016 | Net als de voorbije jaren kan je weer de hoop vergroten op alle containerparken van IVVO. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.

Lut Eerdekens al 9 maanden in remissie dankzij taxus

21 juni 2016 | Wij kregen vandaag een mailtje van Lut Eerdekens uit Heverlee die ons feliciteert met de actie en iedereen (ook jou dus!) dankt voor zijn inzet. Dankzij chemo op basis van taxus is Lut al 9 maanden in remissie.

Ecowerf vergroot ook dit jaar de hoop

17 juni 2016 | Ook dit jaar kan je jouw taxussnoeisel binnenbrengen op de containerparken van Ecowerf. Ecowerf steunt hiermee ook het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven.

Ook Igean is weer van de partij

16 juni 2016 | Ook dit jaar wordt er taxussnoeisel ingezameld op alle containerparken van de intercommunale Igean. Igean steunt hiermee het programma Rekanto van de Stichting tegen Kanker, de vzw Klein Geluk uit Aartselaar en het Iridium Kankernetwerk, heel mooie projecten. Klik hier om het filmpje van de aftrap te bekijken.

We zijn gestart!

15 juni 2016 | Vanaf vandaag tot en met 31 augustus gaan we de felgroene scheuten van de taxushaag verzamelen en hopen. Alvast een dikke merci aan alle containerparken, alle snoeiers en aan jullie die van de actie elk jaar weer opnieuw een succes maken. 

Felgroen op alle containerparken van Verko

14 juni 2016 | Verko neemt ook dit jaar opnieuw deel aan de Vergroot de Hoop actie. Je kan de felgroene scheuten van je taxussnoeisel gratis binnenbrengen op alle containerparken.

Ook ILvA vergroot opnieuw de hoop

13 juni 2016 | De intercommunale ILvA werkt ook in 2016 mee aan de actie Vergroot de Hoop. Omwille van het systeem met de weegbruggen kan het snoeisel in de parken van ILvA niet gratis afgeleverd worden, maar wij hopen dat dit u niet tegenhoudt om de hoop snoeisel te vergroten.

Knokke-Heist vergroot de hoop

11 juni 2016 | Ook in Knokke-Heist wordt er opnieuw taxussnoeisel ingezameld voor onze kankerbestrijdende Vergroot de Hoop-actie onder het motto "Fel groen voor genezing".

Ook dit jaar taxusinzameling op alle containerparken van IOK

10 juni 2016 | Snoei mee tegen kanker en breng je taxussnoeisel naar een van de containerparken van IOK. schenkt de opbrengst van de actie integraal aan het Olivia Hendrickx Research Fund, een organisatie die het wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België steunt.

Opnieuw taxusinzameling op alle containerparken van IDM

10 juni 2016 | De afvalintercommunale IDM werkt ook dit jaar weer mee aan de Vergroot de Hoop-actie. Vorig jaar kon IDM zo 4.825 euro schenken aan het Kinderkankerfonds en dat bedrag wil ze minstens evenaren. Snoeien dus die taxus!

Herenthout vergroot ook dit jaar de hoop

9 juni 2016 | Ook dit jaar kan je opnieuw je taxussnoeisel aanleveren op het containerpark van Herenthout en zo letterlijk en figuurlijk de hoop vergroten.

Herentals neemt ook dit jaar deel aan de actie

9 juni 2016 | Herentals neemt opnieuw deel aan Vergroot de Hoop en steunt hiermee de vzw Olivia Hendrickx Research Fund.

Grimbergen steunt opnieuw Vergroot de Hoop

8 juni 2016 | Het gemeentebestuur van Grimbergen steunt opnieuw de campagne 'Vergroot de Hoop'. Grimbergenaren kunnen tussen 15 juni en 31 augustus hun taxussnoeisel binnenbrengen in het containerpark en op die manier de campagne ondersteunen.

Spiere-Helkijn vergroot de hoop

7 juni 2016 | Ook dit jaar jaar kan je weer je taxussnoeisel gratis binnenbrengen op het containerpark van Spiere-Helkijn. Tussen 15 juni en 31 augustus vergroten ze daar opnieuw de hoop!

Fel groen voor genezing

5 juni 2016 | In ons 11de jaar is ons motto: fel groen voor genezing. Dit seizoen steken we een tandje bij om specifiek het felgroen van de taxus te selecteren, omdat de felgroene twijgen het best geschikt zijn om krachtige medicatie van te maken. 

Oudste taxusboom van Schotland blijkt transgender

3 november 2015 | De taxusboom van Fortingall is al duizenden jaren een mannelijk exemplaar, maar hij is nu gedeeltelijk van geslacht veranderd. De taxus heeft in zijn kruin een tak gekregen waaraan drie vrouwelijke bessen hangen. Taxus blijft ons verbazen!

Taxushaag als groenscherm

6 augustus 2015 | In Ranst overweegt men om rond het seniorenlokaal een taxushaag aan te planten. Dat wordt een mooi groenscherm dat jaarlijks kosteloos gesnoeid kan worden om de hoop te vergroten.

Bart De Wever snoeit taxushaag tegen kanker

3 juni 2015 | In Antwerpen zette burgemeester Bart De Wever de symbolische eerste knip in de taxushaag om de start van de Vergroot de Hoop-campagne editie 2015 aan te kondigen. Antwerpen is de grootste "haagdonor" van het land en de burgemeester heeft ook een persoonlijke reden om de campagne te steunen. "In elke familie is er wel een ervaring met kanker. Ik denk aan mijn eigen vader, die ik verloor toen ik 25 was. Maar ook aan mijn goede vriendin Marie-Rose Morel en politiek campagnestrateeg Wim Schamp, die hun moedige strijd tegen kanker verloren." Ook Lynn Wesenbeek was aanwezig. Zij is een van onze Taxus-Ambassadeurs die mee hun schouders onder de actie zetten. Martine Van Hecke die haar kanker met Taxol bestreden heeft, sprak over het belang van die "levensreddende takjes". Klik op de foto om het tv-journaal te bekijken.